اسپری فوم ضد حریق و انواع آن + معرفی مهم‌ترین کاربردهای آن

اسپری فوم ضد حریق و انواع آن + معرفی مهم‌ترین کاربردهای آن

اسپری فوم ضد حریق و انواع آن از مباحث بسیار مهم به‌شمار می‌رود که در این مقاله قصد داریم درخصوص آن صحبت کنیم. پس ما را تا انتهای مقاله همراهی نمایید. عایق فوم مقاوم در برابر آتش حاوی بازدارنده در برابر آتش است و برخی از آن‌ها به‌طور خاص برای استفاده در برابر آتش ساخته شده‌اند. اگر برای عایق‌بندی به فوم مقاوم در برابر آتش احتیاج دارید، حتما نوع صحیح آن را در بازار انتخاب کنید. این محصولات مقاومت بالاتری در برابر آتش نسبت به عایق فوم استاندارد دارند.

فوم ورکءها از محصولات درزگیر و عایق فوم که حاوی مواد ضد حریق هستند استفاده می‌کنند. این اسپری فوم‌های ضد حریق برای مقاومت در برابر شعله‌ور شدن و گسترش آهسته شعله در نظر گرفته شده‌اند. بااین‌حال، آن‌ها نمی‌توانند آتش را به‌طور نامحدود متوقف کنند.

یک جرقه می‌تواند به سادگی باعث پدید آمدن آتش‌سوزی شود و همه ما می‌دانیم که هوا برای طولانی شدن و گسترش شعله‌های آتش کمک‌کننده است. بااین‌حال، استفاده ازعایق فوم با یک سیستم محافظت در برابر آتش، دفاعی را در برابر شعله‌های کوچکتر فراهم می‌کند و به‌سادگی با اسپری نمودن فوم‌های عایق امکان‌پذیر است.

از جمله محصولات ضدحریق که در سایت بازرگانی کالامهر نیز موجود است می‌توان به  موارد زیر اشاره کرد:

فوم ضد آتش پلی اورتانی زتکس ZETTEX FIRE FOAM

اسپری ضد آتش پلی اورتانی زتکس ZETTEX FIRE FOAM

فوم گانخور پلی اورتانی ضد حریق PU FOAM 820P B1

فوم گانخور پلی اورتانی ضد آتش آکفیکس PU FOAM 820P B1

فوم پلی اورتانی ضدحریق آکفیکس PU FOAM 820 B1

 

کاربردهای اسپری‌های فوم ضد حریق عبارتند از :

  • نصب قاب‌های پنجره درب‌وپنجره با مقاومت در برابر آتش
  • آب‌بندی اتصالات بین دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها در برابر آتش و دود
  • آب‌بندی کلیه بازشوها در سازه‌های سقف
  • آب‌بندی کابل و لوله در دیوارها در مقابل نفوذ
  • بهبود عایق حرارتی در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی

کاربرد اسپری فوم ضد حریق

اسپری فوم پلی اورتانی ضد حریق B1 ،B2 و B3

استاندارد  DIN 4102 آلمان قسمت 1، مواد ساختمانی را بر اساس قابلیت اشتعال طبقه‌بندی می‌کند. این استاندارد معتبر به دو کلاس محافظت در برابر آتش تفکیک می‌شود. “A” مخفف غیرقابل‌ اشتعال و “B” برای مواد قابل اشتعال است.

کاربرد اسپری فوم ضد آتش

کاربرد اسپری فوم ضد آتش

کلاس B مربوط به فوم پلی اورتانی  است که به سطوح زیر تقسیم می‌شود:

  • B1 = اشتعال‌پذیری کم
  • B2 = اشتعال‌پذیری طبیعی
  • B3 = اشتعال‌پذیری زیاد

فوم‌های ساختمانی را که به‌عنوان فوم‌های پلی اورتانی با اشتعال کم برای پر کردن و آب‌بندی اتصالات تولید شده‌اند، معمولاً فوم‌های ضد حریق می‌نامند. این فوم‌ها مطابق با الزامات DIN 4102 رفتار آتش‌سوزی مصالح ساختمانی و قطعات کلاس B1 هستند.

در صورت وجود الزامات خاص برای حفاظت در برابر آتش، به‌عنوان‌مثال اگر نیاز به رسیدن به کلاس‌های مقاومت در برابر آتش مطابق با EN 13501-2 (EI) باشد، این فوم‌های خاص در ترکیب با سایر مواد مهار‌کننده آتش استفاده می‌شوند.

بیشتر اسپری‌های فوم ساختمانی فروخته شده در آلمان مربوط به کلاس مواد ساختمانی B2 است. این بدان معنی است که آن‌ها طبق مشخصات DIN 4102-1 دارای اشتعال طبیعی هستند. آن‌ها می‌توانند در سراسر ساختمان به‌غیراز مکان‌هایی که به الزامات ویژه حفاظت در برابر آتش‌سوزی استفاده می‌شوند، مورد استفاده قرار گیرند.

در موارد نادر، فوم‌های پلی اورتانی با اشتعال‌پذیری زیاد B3 در خرده فروشی‌ها فروخته می‌شوند. این فوم‌های B3 مجاز به استفاده برای پروژه‌های ساختمانی نیستند.

طبقه‌بندی اسپری فوم پلی اورتانی در استاندارد EN 13501-1

این یک استاندارد آلمانی است. در سال 2001 استاندارد اروپایی EN 13501-1 برای بررسی و تنظیم رفتار آتش‌سوزی مصالح ساختمانی در سراسر اروپا ارائه شد. این استاندارد کلاس‌های مواد A تا F را تعریف می‌کند:

  • A: بدون هیچ مشارکتی در آتش‌سوزی (A1 ، A2)
  • B: سهم بسیار جزئی در آتش‌سوزی
  • C: سهم محدود در آتش‌سوزی
  • D: سهم قابل قبول در آتش‌سوزی
  • E: رفتار قابل قبول آتش‌سوزی
  • F: هیچ اثری وجود ندارد

مشخصات اسپری فوم ضد حریقاسپری ضدحریق استفاده شده در ساختمان

EN 13501-1 قرار است در آینده جایگزین DIN 4102-1 شود. طبقه‌بندی B2 “اشتعال‌پذیری طبیعی” DIN 4102 با کلاس‌های اروپایی D و E مطابقت دارد. همچنین EN 13501-1 چندین زیرگروه را تعیین می‌کند، بسته به‌اینکه ماده دود می‌کند یا در آتش ذوب می‌شود. در مقابل، DIN فقط طبقه‌بندی B2 را تشخیص می‌دهد. فوم‌های ضد حریق B2 PU مطابق با DIN 4102 مطابق با کلاس E طبق EN 13501 است. فوم  بسیار قابل اشتعال B3  توسط کلاس F پوشانده شده است.

در حال حاضر در استاندارد اروپا معادل فوم‌های B1 وجود ندارد. درحالی‌که کلاس‌های آنالوگ رسمی برای DIN 4102-B1 وجود دارد، این کلاس‌ها در مورد فوم‌های پلی اورتانی اعمال نمی‌شوند زیرا آزمایش‌های مربوطه کاملاً متفاوت با DIN هستند.

شرکت بازرگانی کالامهر به‌عنوان اولین نماینده رسمی واردکننده محصولات زتکس و آکفیکس تمامی این محصولات زیر نظر کارشناسان و متخصصین به‌طور کامل مورد بررسی قرارگرفته‌اند و کیفیت آن‌ها مورد تایید است. با ما انواع اسپری فوم ضد حریق باکیفیت اصل را به قیمت مناسب خریداری کنید. شما مشتریان عزیز می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت محصولات از طریق راه‌های ارتباطی با ما در تماس باشید و هم‌چنین جهت خرید تکی محصولات به فروشگاه آنلاین شرکت کالامهر مراجعه کنید.