در صنعت ساختوساز انتخاب مصالحی با کارایی مناسب تضمینکننده ایمنی و استحکام سازه خواهد بود، به همین دلیل استفاده از بهترین خمیر کاشت میلگرد بهعنوان یکی از مصالح پرکاربرد از اهمیت زیادی برخودار است.
با شناخت نکات کلیدی که در زمان تهیه این محصول، مهم جلوه میکند قادر هستید چسب کاشت مناسبی تهیه کنید که مقاومت بالایی را در طولانیمدت برای پروژه شما بهوجود میآورد.
نکات اساسی برای انتخاب خمیر کاشت میلگرد
کاشت میلگرد در بتن یکی از فرایندهایی است که در چند سال اخیر برای تقویت هرچه بیشتر سازهها بهکار گرفته میشود که اجرای این کار نیاز به استفاده از چسبهای مخصوصی دارد.
بهطور کلی چسب کاشت میلگرد نیز همانند دیگر مصالح ساختمانی مثل اسپری فروم های پلی اورتانی کاربرد زیادی برای پرکردن شکافها و ایجاد اتصال در بخشهای مختلف سازه دارد. ازاینرو، برای خرید محصولی باکیفیت بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید.
بررسی ترکیب شیمایی چسب کاشت
اولین و مهمترین مسئلهای که میزان کارایی و کیفیت چسب را تعیین میکند، نوع ترکیبات شیمیایی است که بهصورت کلی از 2 بخش رزین و سختکننده تشکیل میشود.
انواع رزینهای مورد استفاده برای ساخت خمیر کاشت میلگرد شامل اپوکسی، پلیاستر و وینیلاستر است که هرکدام از آنها قابلیت ارائه مشخصات مکانیکی و فیزیکی مختلفی را دارند که بر عملکرد چسب تاثیرگذار خواهد بود.
مقاومت شیمیایی بالا در رزینهای اپوکسی باعث میشود تا بهطور فزایندهای برای تولید چسب کاشت میلگرد بهکار گرفته شود، ازطرفی رزین پلیاستر قیمت مناسبتری نسبت به دیگر نمونهها دارد.
درضمن اگر برای تهیه خمیر کاشت از رزینهای وینیلاستر استفاده شود، میتوان شاهد ایجاد ویژگیهای بسیار خوبی همچون مقاومت در برابر عوامل خورنده و دسترسی به عملکرد عالی بود.
میزان مقاومت چسب کاشت در مقابل شرایط محیطی
در هر منظقهای باید نوع مصالح مصرفی برای تکمیل پروژههای عمرانی را براساس شرایط آبوهوایی همچون میزان بارش برف و باران، تغییرات دمایی و رطوبت هوا انتخاب کرد که این مورد درخصوص خمیرهای کاشت نیز صدق میکند.
با این حساب، اگر در محیطی قصد اجرای یک پروژه را دارید که بهطور معمول میزان رطوبت هوا و بارشهای سالانه زیاد است، باید از چسبی بهمنظور اتصال میلگردها استفاده کرد که حاوی مواد آبگریز باشد.
این ماده از نفوذ رطوبت به درون خمیر کاشت میلگرد جلوگیری میکند و امکان استفاده طولانیمدت را در اختیار شما قرار میدهد. نکته مهم دیگر این است که تغییرات دما معمولا باعث نرمشدن چسب میشود.
ساختمانهای صنعتی که بهدلیل کار با دستگاهها و تجهیزات مختلف بهطور مداوم در معرض حرارت بالا قرار دارند، نیازمند بهکارگیری چسبهایی با مقاومت دمایی بالا هستند.
مدتزمان لازم برای گیرش چسب کاشت میلگرد
چنانچه برنامهریزی خود را برای تکمیل پروژه در یک بازه زمانی خاص انجام میدهید، برای اینکه بتوانید روند پیشرفت کار را بهطور دقیق پیگیری کنید، انتخاب خمیری با سرعت گیرش مناسب اهمیت زیادی دارد.
مدتزمانی که طول میکشد تا خمیر کاشت میلگرد از حالت روان و مایع بهصورت یک ماده سفت و سخت تبدیل شود، با عنوان زمان گیرش مد نظر قرار میگیرد که باید مطابق با استاندارد باشد.
چسبهایی که زمان گیرش خیلی کوتاهی دارند، ممکن است مانع از جایگذاری مناسب میلگردها شوند. ازسویدیگر بازه طولانیمدت برای سفتشدن خمیر نیز موجب هدرفتن وقت و بههم خوردن برنامهریزی شما میشود.
بر همین اساس، در هنگام انتخاب چسب های ساختمانی برای کاشت میلگردها در بتن باید تمام معیارهای لازم را مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید که مدتزمان گیرش مناسب برای پروژه شما چقدر است.
میزان استحکام و قدرت چسبندگی خمیر کاشت میلگرد
برای اندازهگیری قدرت چسبندگی و مقاومت نهایی خمیرهای میلگرد، آنالیزهایی همچون کشش مستقیم و تست برش انجام میشود. این آنالیزها نشاندهنده میزان نیرویی است که این ماده میتواند در حالت عمودی و افقی تحمل کند.
هرچقدر استحکام چسب در زمان کاربرد بیشتر باشد، میتوان انتظار داشت که سازه در مقابل نیروهای اعمالشده مقاومت بالاتری از خود نشان دهد و کمتر دچار فرسودگی شود.
درصورتیکه تعداد طبقات ساختمان افزایش پیدا کند، باید توجه بیشتری به میزان مقاومت و قدرت چسبندگی خمیر داشته باشید، چراکه این مسئله در آینده مانع از بروز خسارتهای جانی و مالی میشود.
سازگاری خمیر کاشت با مواد مختلف
چسبهای کاشت میلگرد مانند پل ارتباطی بین مقاطع فولادی و بتن یا دیگر سطوح عمل میکنند، به همین خاطر میزان سازگاری آنها با دیگر مواد باید بهعنوان یک نکته کلیدی بررسی شود.
ازآنجاییکه بروز واکنشهای شیمیایی بین چسبهای کاشت میلگرد با دیگر مواد باعث میشود که سازه بهمرور زمان تضعیف شده و فرو بریزد، باید از این بابت اطمینان حاصل کنید که خمیر هیچگونه واکنش منفی با فولاد و بتن انجام نمیدهد.
استفاده از بتنهای معمولی، اسیدی و حاوی افزودنیهای خاص باعث ایجاد تغییر در نیازهای پروژه عمرانی شما میشود و در این حالت باید بهدنبال انتخاب نوعی خمیر کاشت میلگرد باشید که سطح اتصال قدرتمندی را ایجاد کند.
نحوه استفاده از خمیرهای کاشت میلگرد
نکته دیگری که برای تهیه بهترین چسبهای کاشت میلگرد باید مورد توجه قرار دهید، سهولت در استفاده و نحوه کار با این محصول است که مدتزمان اجرای پروژه شما را نیز تعیین میکند.
تعدادی از خمیرهای کاشت میلگرد برای تزریق در محل مورد نظر نیاز به استفاده از تجهیزات خاصی همچون تفنگ، میکسر و سیستمهای کنترل دما دارند اما برخی دیگر از آنها اینطور نیستند و بهسادگی اعمال میشوند.
باید این را هم در نظر داشته باشید که بهکارگیری تجهیزات و ابزارهای گوناگون باعث میشود تا هزینههای مورد نیاز شما برای استفاده از چسب افزایش پیدا کند و چالشهای مختلفی را برایتان بهوجود آورد.
طولعمر مفید خمیر کاشت میلگرد
شما باید به این مسئله هم توجه کنید که چسب مورد استفاده برای مقاومسازی ساختمان تا چه مدتی کارایی لازم را ارائه میدهد و مانع از تخریب سازه میشود که این مورد نشاندهنده طولعمر مفید خمیر است.
کیفیت برتر مواد اولیه، دریافت گواهینامههای معتبر و رعایت استانداردهای مورد نیاز برای ساخت خمیر کاشت میلگرد باعث میشود که طولعمر برخی از نمونهها تا 50 سال هم برسد.
جمعبندی
برای خرید بهترین خمیر کاشت میلگرد که هنگام مقاومسازی ساختمان عملکرد خوبی را در اختیار شما قرار میدهد، باید چندین معیار را بررسی کنید. تعدادی از مهمترین نکات برای این منظور شامل تعیین طولعمر مفید ماده، قدرت چسبندگی، نیاز به استفاده از تجهیزات خاص و مدتزمان لازم برای گیرش است.