چسب کاشت میلگرد یا همان خمیر کاشت میلگرد یکی از فناوریهای جدید برای تقویت سازه بهحساب میآید. زمانی که سوراخهای لازم روی بتن یا هر سطح دیگر ایجاد شد برای سوار شدن بهتر میلگردها و استحکام بخشیدن به آن از این چسبها استفاده میشود.
در ابتدا با استفاده از دستگاههای متناسب این سوراخها را در سطح بتن ایجاد کرده و سپس چسب را داخل این حفرهها میریزند. بعداز این کار است که میلگردها درون سوراخهای حفرشده قرار داده میشوند. این فرآیند به استحکام هرچه بیشتر بتن و تقویت سازه مورد نظر شما کمک خواهد کرد.
بررسی فرآیند کاشت میلگرد با استفاده از خمیر کاشت میلگرد
برای استفاده بهتر از چسب کاشت میلگرد باید با نحوه کار آن آشنایی کافی داشته باشید. برای انجام این کار، از افراد حرفهای و مجرب در این زمینه استفاده میشود که به تمام جزئیات در عملیات کاشت میلگرد آشنایی دارند.
بااینحال بررسی این فرآید بهصورت مختصر به شما این اجازه را میدهد تا هنگام خرید این چسبها اطلاعات و آگاهیهای کافی از نحوه کاربریشان داشته باشید. در واقع این فرآیند براساس وضعیت واقعی ساختوساز، جنبههای کار، مصالح بهکاررفته در سازه، دستگاههای مورد استفاده و محیط سازه چیده شده که باید به آنها توجه ویژه داشته باشید. با انجام این فرآیند میتوانید از استحکام پیوند میلگرد و بتن اطمینان حاصل کنید.
مرحله اول در فرآیند کاشت میلگرد، حفاری است
این کار باید مطابق با تعداد و ابعاد مورد نیاز پروژه صورت بگیرد. زمانی که این موارد را در سطح بتنی مشخص کردید باید اندازه سوراخهای حفاری را هم با توجه به نوع پروژه اندازه بگیرید. بهتر است قطر سوراخ حداقل 2 میلیمتر بزرگتر از قطر میلگردی که در نظر دارید باشد. حفره ایجادشده باید بهصورت عمود باشد و شیبی که در آن درست میشود نیز بیشتر از 8درجه نباشد. در این مورد برخی استثناها وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید.
مواردی که خیلی نزدیک به کف باشد نیاز به درجه شیب بیشتری خواهند داشت. همچنین عمق حفاری که در نظر میگیرید باید 15d اندازهگیری شود. یکی از مواردی که در این فرآیند باید به آن توجه داشته باشید سرعت انجام این پروسه است. زمان صرفشده برای ایجاد حفره نباید بسیار سریع اتفاق افتد. زیرا تاثیر گرمای ایجادشده در حفاری برای سوراخها از مقاومت سطح بتنی شما میکاهد.
تمیزکردن سوراخها برای استفاده از چسب کاشت میلگرد
بهطور حتم قبلاز استفاده از چسب کاشت میلگرد باید این موضوع را در نظر داشته باشید که تمام گردوغبار و ذرات بزرگ و کوچک حاصل از حفاری را از حفرههای ایجادشده تمیز کنید. برای این کار از دمیدن هوا داخل سوراخها استفاده کنید تا خاک جمعشده در ته سوراخها بهکلی از بین بروند. دیوارههای این حفرهها نیاز به برسکشی دارند تا این اطمینان حاصل شود که بهطور کامل تمام غبار و خاک از این سوراخها زدوده شده باشد.
در واقع این فرآیند را باید حدود 3 تا 5 بار تکرار کنید تا از تمیز بودن حفرهها اطمینان لازم را کسب کنید. نکتهای باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر زمان کافی برای کاشتن میلگرد پساز تمیز کردن را نداشته باشید باید روی حفرههای را بهطور موقت بپوشانید تا مجدد از گردوخاک پر نشوند.
تمیزکردن میلگردها قبلاز بهکارگیری چسب کاشت میلگرد
حالا زمان تمیزکردن خود میلگردها است. این کار نیز بهاندازه مراحل قبلی اهمیت بالایی دارد و میتوانید آن را به وسیله روشهای مکانیکی انجام دهید. شما قادر هستید با کمک گرفتن از برسهای سیمی، زنگ سطحی و لایه اکسیدی را از قسمتهای مختلف میلگرد پاک کرده و از بین ببرید. در این مرحله نیاز است که میلگردها را با استفاده از استون و روغنهای احتمالی پاک کنید. پساز این کار، بدون صرف زمان باید میلگردها درون بتن کاشته شوند تا نیاز مجدد به انجام این پروسه نباشد.
آمادهسازی چسب کاشت میلگرد
اگر از چسبهای 2 جزئی در سازه خود استفاده میکنید بهتر است اول مواد A و B را با توجه به اندازه و مقدار تعیینشده باهم مخلوط کنید. این کار را باید طبق دستورالعمل خود چسب انجام دهید تا مشکلی در فرآیند کاشت بتن شما ایجاد نشود. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این فرآیند باید در بالاترین سرعت و کمترین زمان صورت بگیرد.
تزریق چسب در حفره
چسب کاشت میلگرد باید در اسرع وقت داخل میلگردها ریخته شود تا حبابی درون آن ایجاد نشود. نکته قابل توجه در این مرحله این است که برای استفاده از چسبهای کارتریجی باید حدود 10 سانتیمتر از ابتدای چسب را از درون گان یا دستگاه تزریق چسب بتن دور بریزید. این کار تنها بهعلت احتمال درست میکس نبودن چسب است.
کاشت میلگرد پساز ریختن چسب کاشت
اکنون که پرکردن 2 سوم عمق حفره با چسب را انجام دادهاید، میلگرد را دورن سوراخ قرار دهید. این کار باید بهصورت چرخشی، موافق با جهت عقربههای ساعت، آرام و رو به پایین انجام شود. با توجه به اینکه چسب کاشت از غلظت بالایی برخوردار است نمیتوانید میلگرد را در یک حرکت وارد حفره کنید. پس نیاز است تا بهطور مکرر میلگرد را بیرون بکشید و دوباره با چرخش وارد کنید تا زمانی که مطمئن شوید میلگرد به عمق حفره رسیده باشد.
پخت چسب و نگهداری از میلگرد
مدتزمانی که طول میکشد تا چسب سخت شود را بهاصطلاح پخت چسب میگویند. دمای 20درجه سانتیگراد برای حدود 48 ساعت شرایط مناسبی است تا چسب کاشت میلگرد بهخوبی سفت و محکم شود. نکتهای که باید در این مرحله به آن توجه داشته باشید این است که در این مدت، قبلاز اینکه چسب بهحالت جامد درآید، باید از میلگردها محافظت شود تا نچرخند و تکان نخورند.
جمعبندی
یکی از عواملی که میتواند به مقاومسازی سازه شما کمک کند استفاده از چسب کاشت میلگرد است. در واقع برای کاشت میلگردها به این محصولات نیاز دارید و بدون آنها تقریبا این فرآیند غیرممکن میشود. ازهمینرو بهتر است برای آشنایی بیشتر با آن از پروسه بهکارگیری این چسب را در حفاری حفره روی بتن آگاهی کامل داشته باشید. کالامهر یکی از برترین ارائهدهندگان چسب میلگرد در کشور است که میتوانید باکیفیتترین این محصولات را از آن تهیه و خریداری کنید.