چسب کاشت میلگرد نوعی ماده کاربردی برپایه رزین اپوکسی است که در تولید آن از فیلرهای تقویتکننده و افزودنیهای مختلف شیمیایی استفاده میشود. این نوع چسب که به آن خمیر کاشت نیز میگویند، قابلیت ایجاد اتصال مستحکم بین میلگرد و سطوح دیگر بهخصوص بتن را دارد.
عملکرد چسب کاشت بهگونهای است که باعث افزایش سرعت فرآیند ساختوساز و ایجاد تغییرات مورد نظر میشود. به همین دلیل این ماده اهمیت زیادی در صنعت ساختمانسازی پیدا کرده است. با خواندن این متن با عملکرد کلی این نوع خمیر و نحوه انتخاب بهترین چسب برای پروژههای ساختمانی آشنا خواهید شد.
رزین اپوکسی، ماده اولیه ساخت چسب کاشت میلگرد
برای اینکه با نحوه عملکرد دقیق خمیر کاشت آشنا شوید بهتر است ابتدا اپوکسی و ویژگیهای آن را بشناسید. رزین اپوکسی یکی از پرکاربردترین پلیمرها بهشمار میآید که بعداز فرآیند پخت و اختلاط، توانایی ایجاد شبکهای 3 بعدی را دارد.
زمانی که رزین اپوکسی در معرض واکنشهای شیمیایی قرار بگیرد، به ترکیبی سخت و مقاوم با قدرت چسبندگی عالی تبدیل میشود. برخی ویژگیهای این ماده پساز قرارگیری در دمای محیط عبارتاند از:
- قدرت بسیار زیاد در چسبندگی
- مقاومت شیمیایی مطلوب
- مقاومت در برابر خورگی و عوامل بیرونی
- مقاومت مکانیکی زیاد
عملکرد چسب کاشت میلگرد چگونه است؟
بخش عمدهای از ترکیبات خمیر کاشت را رزین اپوکسی تشکیل می دهد. ازاینرو میتوان انتظار قدرت چسبانندگی فوقالعادهای از این محصول داشت. ضمن اینکه سایر ترکیبات شیمیایی موجود در خمیر نیز به افزایش چسبانندگی، مقاومت شیمیایی، مکانیکی و مقاومت در برابر خوردگی آن منجر خواهند شد.
عملکرد کلی چسب به این صورت است که پساز قرارگیری روی سطح مورد نظر، شره نمیکند و بستری مطمئن برای اتصال میلگرد را روی بتن سفت بهوجود میآورد. این نوع خمیر همچنین در برابر رطوبت قدرت بالایی دارد تا علاوهبر اتصال مستحکم از بروز آسیب و خوردگی در مقطع جلوگیری کند.
بهطور کلی عملکرد چسب کاشت میلگرد را میتوان ساده و در عین حال بسیار پرقدرت دانست. این نوع چسب کاربردهای متفاوتی دارد اما بیشترین دلیل استفاده از آن، اتصال میلگرد به بتن در پروژههای ساختمانی است. ضمن اینکه برای ترمیم یا نصب قطعات نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
چرا از خمیر کاشت میلگرد استفاده میشود؟
مهمترین دلیل استفاده از خمیر کاشت، ویژگیهای منحصربهفرد این ماده و مقاومت بالای آن در برابر عوامل مختلف است. با اطلاع از مزایای کلی این نوع خمیر متوجه دلیل استفاده از آن خواهید شد. این موارد عبارتاند از:
- بهرهمندی چسب کاشت از مقاومت کششی و خمشی
- امکان اجرای ساده فرآیند کاشت میلگرد با استفاده از خمیر
- مقاومت بالای خمیر در برابر رطوبت و آب
- افزایش عمر میلگرد و بالابردن مقاومت آن در برابر خوردگی
- استحکام خمیر کاشت در برابر لرزشهای سازهای
فرآیند کاشت میلگرد با استفاده از خمیر کاشت چگونه است؟
کاشت میلگرد از روشهای جدیدی بهشمار میآید که با بهرهمندی از آن میتوان مهار میلگرد را بهراحتی انجام داد. این روش کمک میکند زمانی که بتن کاملا سفت و سخت است، میلگرد را روی آن متصل کرد و تغییرات لازم را بهوجود آورد.
کاشت میلگرد بهدلایل مختلفی مانند تغییرات در نقشه، ایرادات بهوجود آمده حین ساخت، بروز ناهماهنگی در مشخصات فنی یا تغییر در شرایط بهرهبرداری انجام میشود. این روش در نهایت افزایش مقاومت سازه در برابر فشار و عوامل محیطی را بههمراه دارد.
برای آغاز فرآیند کاشت با استفاده از چسب کاشت میلگرد ابتدا باید با استفاده از دستگاهی مانند دریل، بخش مورد نیاز در بتن را سوراخ کرد. اندازه این حفره باید با انجام محاسبات مشخص شود. پس از این کار لازم است تمام گردوغبار و آلودگیهای درون حفره را با استفاده از فرچه و دمنده از بین برد تا فرآیند چسبندگی بهطور کامل انجام شود.
در گام بعدی باید حدود دوسوم سوراخ ایجادشده را با استفاده از خمیر پر کرد. سپس میلگرد را درون حفره ایجادشده قرار داد. درصورتیکه این فرآیند بهدرستی انجام شود و چسب مورد استفاده نیز کیفیت مطلوب را داشته باشد، مقطع قادر خواهد بود فشارهای مختلف را تحمل کند.
معرفی انواع خمیر کاشت میلگرد
برای انتخاب بهترین خمیر کاشت، در اولین گام باید انواع این محصول را بشناسید و با ویژگی کلی آنها آشنا شوید. این اطلاعات به شما کمک میکند برای مصارف بهخصوص، بهترین خمیر موجود در بازار را خریداری کنید. در ادامه مدلهای مختلف این محصول بهطور کامل معرفی خواهند شد.
چسب کاشت میلگرد کپسولی
این مدل خمیر کاشت که آن را با نامهای چسب کاشت شیشهای یا پیچی نیز معرفی میکنند، مادهای 2 جزئی برپایه وینیلاستر و رزین اپوکسی است. این محصول با بستهبندیهای کپسولی از جنس شیشه عرضه میشود.
در کنار این خمیر یک بولت وجود دارد که استفاده از آن در فرآیند نصب ضروری است. باد کردن بولت با استفاده از دستگاه بکس، باعث شکستهشدن کپسول و قرارگیری چسب در بخشهای مورد نظر میشود. این مدل خمیر با مقاومت بالای خود قابلیت استفاده در محیطهای اسیدی را نیز دارد.
خمیر کاشت میلگرد حجمی
خمیر کاشت مدل حجمی دارای قدرت بالایی در چسبندگی است. بهدلیل بهرهمندی این خمیر از خواصی مانند مقاومت کششی و خمشی بالا، معمولا برای سطوح بتنی مورد استفاده قرار میگیرد. از ترکیبات آن میتوان به رزین اپوکسی بیسفنول، هاردنر و پلیامید اشاره کرد.
چسب کاشت میلگرد کارتریجی
یکی از پرکابردترین انواع خمیر کاشت، نوع کارتریجی آن است که برای سطوح بتنی، فلزی، چوبی و سنگی میتوان از آن استفاده کرد. این محصول 2 جزئی بوده و ترکیبات بخش اول آن عبارتاند از رزین اپوکسی، وینیل و پلیاستر.
در جزء دوم خمیر کاشت کارتریجی، هاردنر پلیآمید وجود دارد. این خمیر که از قیمت بالاتری نسبت به 2 مدل قبل برخوردار است، بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمانسازی دارد.
جمعبندی
چسب کاشت میلگرد در ساختار خود از رزین اپوکسی و چند ترکیب شیمیایی دیگر برخوردار است. به همین دلیل قدرت بالایی در چسباندن دارد و از مقاومت مکانیکی و خمشی نیز بهرهمند است. این خمیر در کاشت میلگرد عملکرد مطلوبی از خود نشان میدهد.
چسب کاشت، در مدلهای مختلفی ازجمله کپسولی، حجمی و کارتریجی تولید میشود و همه این انواع برپایه رزین هستند. بااینحال مدل کارتریجی کاربرد بیشتری در ساختوساز دارد و و معمولا برای کاشت میلگرد مورد استفاده قرار میگیرد. ضمن اینکه خمیر حجمی نیز چسبانندگی بالایی با بتن ایجاد میکند.